Homepage › Forums › Resepi Neuro › Bebola Donut Coco OCOC
- This topic is empty.
- AuthorPosts
- 27/07/2023 at 5:10 pm #9341
Solehah
Keymaster[r12.jpg]Bahan:
– 1/3 cawan tepung kelapa
– ¼ sudu kecil baking soda
– 5 sachet Coco OCOC
– ¼ cawan madu asli atau gula kelapa
– 1 sudu kecil serbuk kayu manis
– ¼ sudu kecil garam Himalaya
– 2 biji telur
– ¼ cawan butterÂCara cara:
Langkah #1: Â
Panaskan oven hingga suhu 180°.
.
Langkah #2:Â
Masukkan semua bahan dalam mixing bowl kecuali gula kelapa dan serbuk kayu manis. Kacau hingga jadi doh.
.
Langkah #3:Â
Masukkan ke dalam acuan donut atau bentuk jadi bebola.
.
Langkah #4:Â
Bakar selama 10 minit. Keluarkan dari oven dan biarkan sejuk.
.
Langkah #5: Â
Cairkan 3 sudu butter. Campurkan gula kelapa dan serbuk kayu manis dalan piring kecil.Â
.
Langkah #6: Â
Sapukan bebola donut dengan butter. Gulingkan bebola donut dalam campuran tadi.#DrRizal
- AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.