Homepage › Forums › Resepi Neuro › Bebola Dark Chocolate Avocado OCOC
- This topic is empty.
- AuthorPosts
- 27/07/2023 at 5:11 pm #9331
Solehah
Keymaster[dark choc avo ococ.jpg]Bahan-bahan:
• 3/4 dark chocolate OCOC
• 1 biji avocadoÂ
• 1 sachet Dark Chocolate Drink OCOC
• 1/2 sudu kecil ekstrak vanilla
• 5 sudu gula kelapa
• Secubit serbuk kulit kayu manis
• Secubit garamCara-cara:
1.  Letakkan air ke dalam pan. Lebih kurang 1 inci. Gunakan mangkuk kaca tahan panas.Â
2. Masukkan dark chocolate ke dalamnya. Pastikan api sederhana. Kacau coklat hingga cair.Â
3. Selepas coklat cair masukkan gula kelapa. Kacau hingga gula cair.
4. Dalam mangkuk berasingan masukkan avocado. Lenyek avocado hingga smooth.
5. Satukan dark chocolate yang dah cair ke dalam bekas berisi avocado. Kacau hingga sebati.
6. Masukkan juga ekstrak vanilla, serbuk kulit kayu manis dan garam. Kacau dan pastikan tidak berbiji-biji.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 30 minit. Selepas 30 minit keluarkan. Gunakan scoop air krim untuk bentuk campuran in jadi bebola.Â
8. Masukkan serbuk dark chocolate OCOC ke dalam mangkuk kecil. Bebola yang siap golekkan ke atas serbuk dark chocolate OCOC ini.
9. Siap untuk dihidangkan.Untuk resepi ini akan dapat dalam 6-7 biji bebola coklat avocado OCOC.
Kalau nak lebih gandakan saja angka dalam resepi ini.
- AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.