Homepage › Forums › Resepi Neuro › Barli Bakar Buah Tin
- This topic is empty.
- AuthorPosts
- 27/07/2023 at 4:57 pm #9445
Solehah
KeymasterBahan:
• ½ cawan kacang pecan panggang
• 3 sudu besar mentega tanpa garam
• 1 ½ cawan Barley Flakes
• ½ sudu teh serbuk buah pala
• ½ sudu teh serbuk penaik
• ¼ sudu teh garam Himalaya
• 1 ½ cawan susu segar
• 3 sudu besar Madu Uzbekistan OCOC
• 1 biji telur
• 1 cawan buah tin (potong dadu)
• ¾ cawan buah beri
• Sedikit greek yogurtCara:
1. Gaul Barley Flakes dengan serbuk buah pala, serbuk penaik dan garam dalam mangkuk.
2. Dalam mangkuk lain, pukul susu, telur dan madu sehingga sebati. Guna sukatan 2 cawan untuk susu.
3. Guna kuali leper, letakkan sedikit campuran barli tadi. Susun buah tin, buah beri dan taburkan kacang pecan di atasnya. Buat lapisan.Â
4. Ulang langkah sama sampai barli habis.
5. Seterusnya, tuangkan campuran yang dipukul tadi ke atas lapisan barli.Â
6. Taburkan lebihan kacang pecan dan titiskan mentega cair ke atasnya.Â
7. Bakar dalam oven suhu 190°C selama 20-30 minit.Â
8. Hidangkan sepotong bersama greek yogurt.[barli bakar buah tin.jpg]
- AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.