Bahan-bahan:
• 2 ulas pisang dibuang kulit
• 4 biji telur ayam
• 2 sudu kecil maple syrup
• 1/4 sudu kecil garam kosher/laut
• 1/4 sudu kecil baking powder
• 2 sudu besar minyak sayuran
• Gula kelapa
• Beri biru
Cara-cara:
1. Lenyek pisang dalam mangkuk
Letakkan 4 biji telur, 2 sudu kecil maple syrup, garam dan baking powder.
Kacau sehingga sebati.
2. Panaskan minyak sayuran dalam kuali (non stick pan)
Lapiskan 1 layer bahan tersebut di dalam kuali.
Masak sehingga 3-4 minit sehingga keperangan.
Kemudian ulang lapisan sehingga menjadi pancakes.
3. Oleskan maple syrup atas pancakes. Tabur sedikit gula kelapa
Gula Kelapa Organik
4. Taburkan beri biru. Sedia untuk dimakan.