Aiskrim Santan Gula Kelapa OCOC

Homepage Forums Resepi Neuro Aiskrim Santan Gula Kelapa OCOC

  • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #9324
    Solehah
    Keymaster

    Bahan-bahan:
    • 2 cawan santan segar
    • 4 sudu serbuk dark chocolate
    • 10-15 sudu gula kelapa (ikut selera manis)Â
    • 1 sudu ekstrak vanillaÂ
    • Secubit garam secukup rasaÂ

    Cara Cara:
    Langkah 1:Â
    Letakkan baking paper loyang kek yang dalam. Tuangkan santan ke dalam Loyang ini. Masukkan dalam freezer 3-4 jam dan biarkan hingga beku.

    Langkah 2: Â
    Setelah beku keluarkan santan yang dari Loyang. Potong pada bahagian-bahagian kecil.

    Langkah 3: Â
    Masukkan santan beku dan bahan-bahan lain ke dalam blender.Â
    Langkah 4: Â
    Blend sehingga smooth. Pastikan tiada ketulan.

    Langkah 5: Â
    Pastikan tekstur tidak terlalu keras dan tidak terlalu cair. Just nice macam aiskrim.
    Langkah 6: Â
    Hidangkan terus atau simpan di dalam freezer.[aiskrim santan gula kelapa OCOC.jpg]

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.