Bahan-bahan
• 40g (1.4oz) kacang gajus (cincang kasar)
• minyak sayuran
• 2 bawang merah (dikupas + dihiris)
• 1/4 kubis
• 3 daun bawang, dihiris
• 3 ulas bawang putih (dikupas + dihiris)
• 300g (10.6oz) mi udon
• 1 tbsp kicap shoyu
• 2 tbsp gula kelapa
• 1 tbsp minyak bijan
Cara-cara
1. Â Panaskan kuali, masukkan kacang gajus dan bakar dalam 2 minit sehingga keperangan. Alihkan kacang dan tuangkan sedikit minyak dalam kuali
2. Tambah bawang merah dan tumis untuk 2 minit
3. Tambahkan kubis dan goreng untuk 2 minit
4. Tambahkan daun bawang dan bawang putih dan gorengkan untuk 1 minit
5. Tuangkan mi udon, kacang gajus, shoyu, gula kelapa dan minyak bijan. Kacau sehingga rata kemudian siap dihidang.
*Boleh juga tambahkan sayurkan kegemaran anda yang lain contohnya lobak merah, cendawan